HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Ráckevei Gyalogjáró teljesítménytúrán jártunk - Képekben

További képek

Ráckevei Gyalogjáró teljesítménytúrán jártunk

2018. március 24.
Honvéd Nyugíjas Klub - Ráckevei Gyalogjáró teljesítménytúrán jártunk

A Csepel-szigeten megrendezett "Ráckevei gyalogjáró Teljesítménytúrán" járt egyesületünk túrázónaik aktív magja.

Annak ellenére, hogy az időjárás nem a jobbik arcát mutatta, hét fő vágott neki az ingergazdagnak éppen nem mondható túra különböző távjainak. A reggeli fagypont alatti hőmérséklet - és nem utolsó sorban, hogy egyik túrázónknak éppen megszületett, a másik túrázónk pedig minden percben várta, hogy megszülessen a következő unokája - gyorsan elővetette velünk a hazai "gyümölcsleveket", de hamar rájöttünk, hogy talán a kesztyű és a nagykabát sem ártott volna.

Ráckevét elhagyva, a Duna bal oldali gátján haladva a föltámadt szél tovább "javította" a komfort-érzetet, de lelkesen teljesítettük a gát tetejére meghatározott 10 km-es penzumot.  A Lórévhez tartozó Zichy-kápolna  a szokásos kellemes színfoltja volt a napnak, habár a tavaszi takarítást azért hiányoltuk.

Aszfalt úton haladva a párás-ködös időben próbáltuk a szervezők által ajánlott 9 víztornyot felfedezni, sajnos csak 6-ot sikerült. Szomorúan tapasztaltuk viszont, hogy más települések lakói sem fordítanak kellő gondot a keletkezett szemét lerakóba való eljuttatására. Gusztustalan szeméthalmokkal, hiányzó KRESZ-táblákkal találkoztunk a Szigetcsépre vezető út mellett.

A Szigetcsép központjában lévő gyönyörű kis tóhoz érve tanakodó túrázókkal találkoztunk, mivel sajnos a kiadott térkép nem megfelelően tartalmazta a haladási útvonalat és a leírás is foghíjas volt. Mivel mi nem először vettünk részt a túrán (és minden hajazott a két évvel korábbi túra vonalvezetésére) segítettünk az "újoncoknak" a jó irányba jutni.

Az ebben az időben is csodás holtágon a tanösvényt követve jutottunk a sziget szigetére, majd újabb gátmászást követően a Duna-parton jutottunk a piacra, ahol, ha lett volna "kedvünk" és szándékunk még nyugodtan vásárolgathattunk volna.

A szépen kiépített Duna parton már messziről felismerhető a helyreállított hajómalom (érdemes megnézni, vasárnaponként működés közben is látható). A malom előtti utolsó ellenőrző pontot elhagyva a hídfő mellett a Kossuth utcán jutottunk vissza a gimnáziumhoz a célba, ahol nagyon finom gyümölcs tea és zsíros kenyér hegyek vártak bennünket.

Összegzett tapasztalatunk, hogy a kellemetlen időjárás ellenére jól éreztük magunkat a túrán, az ellátás megfelelő volt. Talán az információkkal egy kicsit fukarkodta a rendezők, de majd legközelebb.

További képeket találsz a tárhelyen ide kattintva.
Vissza a hír listához