HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Nyári Strázsa túra hatodszor - Képekben

További képek

Nyári Strázsa túra hatodszor

2019. június 8.
Honvéd Nyugíjas Klub - Nyári Strázsa túra hatodszor

Az év első igazi nyári meleg napján rendezte Egyesületünk ez évi második túráját, az összességében VI. Nyári Strázsa túrát.

A rendezvény az áprilisi Strázsa Honvéd Emlék-Teljesítménytúrán távonként az első három időeredményt elérő sportoló részére felajánlott kupák ünnepélyes átadásával kezdődött, melyeket a gratulációt követően Farkas Zoltán ny. mk. alezredes, egyesületünk elnöke adott át.

250 természetet kedvelő túrázó vágott neki a kijelölt 3, 6, 10, 15 km-es táv valamelyikének és lehetett tanúja a rengeteg csapadék eredményeként még mindíg élénk, tavaszi színekben pompázó Strázsa-hegy környéki buja növényzetnek. Sokak elmondása szerint még életükben nem láttak akkora őzláb gombákat amekkorákat a túrautak mentén megfigyelhettek a résztvevők.

A túrán minden korosztály képviseltette magát az 1-84 éves korig, de örömteli, hogy nőtt az iskolás gyermekek korosztálya elsősorban a Nagyné Györgyi vezette túraszakkör szervező munkájának köszönhetően.

Az eredményes lebonyolításban ezúttal is jelentős szerepet játszott a szabadszállási vállalkozók által nyújtott támogatás, ami javította a kalória- és folyadék pótlás lehetőségét, a szállítási feladatok eredményesenbb megoldását. Köszönet érte Darabos Józsefnek, Jaksa Mihálynak, Józsa Gábornak, Szabó Imrének, Szívós Lászlónak és Tóth Jánosnak, valamint köszönet a Honvéd Nyugdíjas Klub "törzs (segítő) gárdájának", akik nélkül nem jött volna létre a rendezvény.

Mint tudjuk a túrázás nem versenysport, de mindenkinek lehetősége van képességei megmérettetésére így a kiadott emlélapokon a teljesített időeredmény is megtalálható, aki viszont az ideje alapján elért helyezésére is kíváncsi az ide kattintva megismerheti.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és találkozzunk október 5-én az Őszi-, vagy (és) december 28-án a Téli Strázsa túrán.
Vissza a hír listához