HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

A Honvédelmi Miniszter tájékoztatója - Képekben

További képek

A Honvédelmi Miniszter tájékoztatója

2020. augusztus 18.
Honvéd Nyugíjas Klub - A Honvédelmi Miniszter tájékoztatója

Honvédségi nyugdíjasoknak, nyugállományú szervezetek képviselőinek tartott tájékoztatót dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter 2020.augusztus 18-án Kecskeméten az MH 59. SZGYD. Repülőbázis laktanyájában, melyen Egyesületünk képviselői is részt vettek..

A miniszter bemutatta a Magyar Honvédség elmúlt időszakban kialakult helyzetét, a Kormány honvédelmi célkitűzéseit és kiemelte a Zrinyi 20-26 haderőfejlesztési elképzeléseket, az eddig elért eredményeket valamint azokat a terveket, melyekről már döntés született és a megvalósulás időszakába léptek. Külön hangsúlyozta a katonai életpálya modell elképzeléseit és ezen belül hangsúlyozta az aktív pályájukat befejezett katonákra vonatkozó "Obsitos" és "Veterán" program elgondolását.

Befejezésül néhány konkrét elképzelésről adott tájékoztatást a már nyugállományban lévőkre vonatkozóan:

  • kártya alapú vásárlási kedvezményekre vonatkozó szerződések megkötése klf. kereskedelmi és szolgáltató szervezetekkel
  • banki szolgáltatásokkal kapcsolatos kedvezmények (kedvezményes számlanyitás és - vezetés, kedvezményes hitel, utazási kedvezmény stb.)
  • multifunkcionális apartmanház (idősek elhelyezési lehetőségének megoldása)

A tájékoztató végén kérte a honvédségi nyugállományú állományt, hogy aktívan vegyenek részt a honvédelmi fejlesztési elképzelések népszerűsítésében.

Buza Vince
Vissza a hír listához