HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

A III. Strázsáról mondták - Képekben

További képek

A III. Strázsáról mondták


Február 7-e óta szóval lassan 2 hónapja tiszta sor hova megyek túrázni tegnap. Ezt a környéket már ismertem, a reggeli vonat meglepetést okoz, mivel azt gondoltam, hogy romvonat lesz. Nem az volt. Rohanó őzikék a szántóföldön, fű, homokos szántók, ameddig a vonatból a szem ellát. Hagyjuk el az állomásokat, ismerős a terep, erre jártunk autóval akkor, amikor még én is jártam ezt a vidéket kölökként. Aztán a munkám alföldi szele ismét errefelé sodort kicsit, akkor még fogalmam nem volt, hogy én már szerződésen kívül is a "két hónapja tiszta sor hova megyek tegnap túrázni" akcióra gyűjtök majd. És megérte, mert 35 kilométernyi távunk alatt annyi szépséggel, csodával és kedvességgel találkoztunk, hogy azt leírni, a hozzám hasonlók nem tudják röviden, de igyekszem. Szóval szerintem minden túrázó aki ezen a hétvégén az ország bármely táján, távján túrázott jól járt. De ha magamat nézem, ez volt az idei túraévem legkiválóbb túrája. A szervezők kedvezmények sorát, kiváló útvonalleírást tartalmazó színes itinert az ellenőrzőpontokon - mindegyiken csokit és narancsot illetve almát és nápolyit biztosítottak, voltak ellenőrzőpontok, ahol kávét kaphattunk, az "ötveneskörte" a vonatállomáson a nagyonmegfáradt túrázóknak külön felüdülés volt. Én lagzistúrán sem voltam még, horgásztónál sem jártam és a célban sem sok esetben kaptunk a "mindatízujjadmegnyalodutána" ellátást, amihez a helyi fogadó parasztlángosán túl (eddig nem ettem ezt sem, köszönöm, hogy ezt most meg(t)ehettem) hozzájárult a szervezők által készített nagyon finom zsíros kenyér és tea is. Az, hogy személyesen is megismerhettem a Strázsa TT-k kedves szervezőit, akik fáradhatatlan jókedvvel és kedvességgel szurkoltak a pontokra érkező túrázóknak, külön élmény. Én életemben talán másodszorra utaztam hajnalban helyi érdekű zöldvonattal, de nem először vártam vonatot a Keletiben hajnalban, s más napszakokat is érintve, de először utaztam ebbe az irányba. Először, de nem utoljára. Húsvét utáni első szombat ezeon túl miden évben a Strázsa túra szombatja lesz. Remélem, hogy mint eddig is mindig, megsegít a Sors és ez a vágyam is teljesül. Szóvéal, aki idén nem a Strázsa túra mellett döntött, remélem ugyan, hogy nem bánta meg, hiszen Magyarországon rengeteg szp táj, és sok jó táv van, de nekem ez a szombat is sorsdöntő MARHAJÓ KIVÁLÓ, REMEK TÚRA VOLT KÖSZÖNÖM KEDVES TÚRATÁRSAIMNAK ÉS SZERVEZŐKNEK EZT A szuper lehetőséget. Képekből alább van pár. A kedves szervezőknek üzenem, a Budai hegyekben már képviseltem a jövő évi Strázsát!!!  hangulatjel A frissen vásárolt pólóban gyalogoltam le a 20 kilométeremet smile hangulatjel 

Tóth Eszter Budapest

Csak pozitív élményekkel tértem haza, amit a mai STRÁZSA 25 túrán éltem át. Nagyon jó szervezés volt, és az ellátás is pazar. A jelzések, szalagozás is egyértelmű volt mindenhol. A reggeli fuvart is köszönöm a túratársak nevében is.

(Egy negatívum volt, de ez természetesen nem Nektek róható fel: nevezetesen az, hogy nagyon sok az erdőszéli, útszéli szemét.  Sajnos ezt már egyébként több túránkon is tapasztaltuk, borzasztó látvány. A gyönyörű környezetünket így tönkretenni. Jó lenne, ha az illegális szemétlerakás ellen létrejönne már végre egy hathatós megoldás)

Nagyon köszönjük a szervezést! Annyira kedves volt mindenki.

Köszönök mindent, jövőre, ha tehetem, ismét részt veszek ezen a nagyszerű túrán.  Remélem akkor már férjem is el tud jönni velem.

Jó pihenést és jó egészséget kívánok Nektek!

Üdvözlettel: Varga Melinda (384)

 

Gyönyörű vidéken jártam ma, csupaszív házigazdák nagyszerű rendezvényén. Ki is keresem a naptárban, hogy esik jövőre a húsvét utáni szombat, a túra napja. Javaslom, nézzétek meg ti is!......

LL túratársunk élmény számba menő blogbejegyzését ide kattintva érdemes elolvasni

 

Nagyon jól éreztem magam.
Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon jó volt a rendezés, véletlenül sem lehetett eltévedni.
Frissítő pontokon az ellátás bőséges volt.
Szóval nagyon jó volt.

Csirke Endre

 

Ez volt az első Alföldi túránk, a feleségemmel és egy barátunkkal indultunk neki a 25 km távnak.
Kicsit furcsállotuk a 270 méter szintemelkedést, lévén az alföldön vagyunk, dr jó volt, hogy volt benne ilyen is.
A homokos talaj kicsit nekünk is más volt, mint az eddig megszokott hegyvidéki terep, a cipő választást így el is toltam.

A lényeg:
A Szervezés nagyon jó volt, kezdettől fogva érezni lehetett a szeretetet, amit a szervezők adtak, beleraktak a túrába.
Az asztali díszek mindenhol szépek voltak, minden ponton volt valami plusz!
Volt csoki, rágó, alma,pogácsa, narancs, PÁLINKA!, FRÖCCS két helyen is!!! víz mindenhol! a végén zsíroskenyér hagymával és tea.
és ami a legjobban jellemzi: mindenhol mosolygós, boldog emberek voltak!
Jövőre is itt a helyünk!

Köszönjük szépen a rendezést!

ghostart

 

Nagyon jól szervezett túra volt. Minden jelzés egyértelmű volt! Könnyű volt követni az útvonalat. Minden ellenőrző ponton frissítő folyadékkal kínáltak.

Én a 25km-es távot teljesítettem, és ennek köszönhetően megismertem kicsit Szabadszállás "hegyeit". Új élmény volt a homokbuckákon átmenni

Képek a túráról ide kattintva

www.facebook.com/simonyi.istvan.1984/media_set

Köszönöm a szervezést! Örülök, hogy részt vettem a túrán.

Simonyi István

 

Frigyes mester zenés túrabeszámolója (mely mai aktuális) 2015-ből

A rajtnál hasznos tanácsokkal látták el az indulókat: INDULJ EL EGY ÚTON (MUZSIKÁS)  valamint: NE ÁLLJ MEG SOHA (KORÁL)
A rajthelyrõl indulva aszfaltúton haladva hamarosan ELHAGYOM A VÁROST (EDDA)
A harckocsiúton hullámvonalban kapaszkodunk EGYSZER FENN, EGYSZER LENN (DUPLA KÁVÉ)
A Pintér hídnál az elsõ ellenõrzõ pont, ott, ahol  szelíden átöleli a HÍD A FOLYÓT (DOBRÁDY ÁKOS)
Kérdésünkre azt a tájékoztatást kapjuk, hogy AZ ÚTON MENJ TOVÁBB (P-MOBIL)
A következõ e.p-nál szusszanás, itt PRÓBÁLJ MEG  LAZÍTANI (HOFI GÉZA)
Innen árnyas fák rejtekében haladunk, tengelicek gilicelnek, füzikék csilp-csalpolnak, szinte MESÉL AZ ERDÕ (HOBÓ)
Egy lugassal övezett kertkapuból finom házipálinkával kínál a gazda, úgy hogy KÉSZÜLJÉL FEL A HANGULATRA (BELGA)
Egy sûrûbb részen szúrós vadrózsabokrok lassítanak, AZT MONDOM ÁLLJ (TANKCSAPDA) , NEM AKAROK ELSZAKADNI (DEPRESSZIÓ)
A Strázsa-hegynél fekete hajú lány pecsételi papírjainkat, valószínûleg õ a HEGYEK LÁNYA (DELHUSA GJON)
Innen a célig már csak TÍZEZER LÉPÉS (OMEGA)
Sietnünk kell, mert AZ ÓRA KÖRBEJÁR (P_MOBIL) Mennyi van még a szintidõbõl? VALAKI MONDJA MEG (PRESSER GÁBOR)
A Dörmögõ háznál gyors pihenõ, körbenézünk A RÉGI HÁZ KÖRÜL (KOVÁCS KATI)

Végül fáradtan, de jólesõ érzéssel esünk be a célba, mert TE OTT ÁLLSZ AZ ÚT VÉGÉN (MÁTÉ PÉTER)

 

Minden  nagyon szép és jó volt!
Jó egészségét és erőt kívánok Önöknek  a további túrák szervezéséhez!
Üdvözlettel:

Tóth Regina

Itt köszönöm meg még egyszer a rendezést. Csak azt tudom írni, amit a neten is olvashattok, hogy kitettetek magatokért. Kizárólag az elismerés szavaival lehet illetni a rendezvényt. Örülök, hogy a Cartographia Kupa 2016 túráinak összeállításakor rátaláltam a Strázsa túrára. Számos túrázónak sikerült olyan élményeket „szolgáltatni”, amelyeket a kupa nélkül soha nem éltek volna meg. Úgy gondolom, a környéketek, az egyesület, ti személy szerint sok ember emlékezetében megmaradtok, s ha azt hallják, hogy Szabadszállás, akkor nem az utak minősége, hanem a Strázsa túrán átélt élmények ugranak be, - akár évtizedek múlva is.

Máté István
CARTOGRAPHIA

 


Vissza