HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

A rendezvény programja


Ebben az évben július 8-án, a Szabadszállási Városi Napok első napján „a harckocsik harctéri megjelenésének centenáriuma” jegyében rendezi a Honvéd Nyugdíjas Klub  a

XII. Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozót.

A találkozó 10:00-kor kezdődik a József Attila Közösségi Házban (vendégek fogadása, regisztrációs díj rendezése 09:00-tól)

A rendezvényen ünnepélyesen aláírásra kerül az MH Logisztikai Központ parancsnoka és a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke részéről a két szervezet közötti "Együttműködési megállapodás".

A program folytatásaként előadás hangzik el a „A Magyar Királyi Honvédség harckocsi csapatainak alkalmazása 1938-1945 között” címmel, majd ünnepélyesen bemutatásra kerül dr. Végh Ferenc ny. vezérezredes, volt nagykövet, az MN/MH parancsnoka és vezérkar főnöke, az MN 7038 volt parancsnoka MN 145. önálló harckocsi dandár (MN 7038) és jogelődei történetét feldolgozó új könyve.

A továbbiakban koszorúzással és virágok elhelyezésével emlékeznek a részvevők a helyőrségben szolgált katonai szervezetekre, azok dolgozóira, majd felavatásra kerül a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteményben az MN 7038 és jogelőd szervezetei emlékszobája.

Az ünnepi rendezvény ebéddel, majd baráti beszélgetéssel zárul.

Regisztrációs díj: 400,- Ft/fő

Ebéd: Babgulyás, kapros túrós lepény (900,- Ft/fő)

Regisztráció: 2016. július 4-ig!

 

Térítési díj befizetése:

  • átutalással, vagy pénz feladási utalvánnyal az 52800014-10105395 számlaszámra, (közleménybe: név, vagy kapcsolattartó neve)
  • a helyszínen, a rendezvény előtti regisztrálás során készpénzben

 

További elérhetőségek:

  - E-mail cím: hnykszabadszallas@gmail.com, hnyk@hnyk.hu

  - Levélcím: 6080 Szabadszállás, Kossuth Lajos utca 4.

  - A klub elnöke: Farkas Zoltán ny. alezredes (06-30-2082062)

 

A honvédtalálkozóra minden érdeklődő (és magát regisztráló) részvevőt várnak a rendezők.


Vissza