HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Felkészülés egy túrára - Képekben

További képek

Felkészülés egy túrára


    Legfrissebb hírek

  • Eredményesen szervezte meg Egyesületünk június 5-én a VII. Nyári Strázsa Túrát...
  • A  Magyar Honvédelem Napja alkalmából, Magyarország Honvédelmi Minisztere a...
  • Mély fájdalommal tudatjuk, hogy egykori munkatársunk, dr. Végh Ferencné (Kálmán Ilona),...
  • 2021. május 21-én, a '48-as emlékműnél emlékeztünk a Magyar Honvédelem Napja és a...

    A klub naptári terve

A klubtagjaink, de a településünk és a környező települések lakói között is egyre népszerűbb túrázással kapcsolatos tájékoztató előadást hallgattak meg az érdeklődők 2017. november 22-én a József Attila Közösségi Házban a Strázsa Turista Egyesület szervezésében.

Az előadó kihangsúlyozta a túrázás jelentőségét, annak az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásait, de felhívta a figyelmet a túrázásra való felkészülés körültekintő végrehajtására is. „Annak érdekében, hogy elkerüljük a túrák során előforduló kellemetlenségeket (eltévedés, megfázás, emésztési- és izom bántalmak, esetleges sérülés stb.) részletesen számba kell venni a túrázást befolyásoló tényezőket (évszak, napszak, időjárás, terep, túratáv, ellátás, összeköttetés lehetősége…) és ezeket figyelembe véve kell elkészíteni az időszámvetést, összeállítani az öltözetet, felszerelést, tápanyag- és folyadék pótlást is.”

Az előadás második részében a hallgatók elsajátíthatták a térképekkel kapcsolatos alapvető ismereteket, valamint a terepen történő tájékozódás lehetőségeit és módszereit térképpel és térkép nélkül.

Az elméleti előadást a 2018. évi Nyári Strázsa túra során a terepen végrehajtásra kerülő gyakorlati foglalkozás követi, ahol a térképek és a tájolók alkalmazását, valamint a tájékozódást gyakorolhatják az érdeklődők.

Az előadás anyagát és az előadás során készült, vagy felhasznált dokumentumokat az alábbi hivatkozásokon megtalálják és letölthetik az érdeklődők:


Vissza