HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Megemlékezés, koszorúzás - Képekben

További képek

Megemlékezés, koszorúzás

2021. március 15.

Egyesületünk kezdeményezésére az 1848-49 évi forradalom és szabadságharc 173. évfordulója tiszteletére - a pandémiás helyzetre való tekintettel - szűk körű rendezvény keretében emlékeztünk az eseményekre. A program során koszorút helyezett el Darabos József Szabadszállás Város polgármestere, Bence Ildikó alpolgármester, Farkas Zoltán János a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke és a Települési Értéktár Bizottság elnöke Bajusz Gábor az erdélyi hadsereg egykori parancsnokának, a legendás Bem József altábornagy emléktáblájánál, a temetőben elhelyezett 1848-1849-es emlékműnél, valamint a Petőfi szülőháza helyén felállított emlékműnél. Megemlékező beszédet  mondott Farkas Zoltán és Bajusz Gábor. 

Egyesületünk az 1848-49-es eseményeket feldolgozva, a vírushelyzet miatt immár hagyományosan egy online kvíz versenyt hirdetett. A szellemi vetélkedés célja a játék, a gondolkodás, a megoldáskeresés, az utána olvasás, a megemlékezés volt. A temetőben elhelyezett emlékműnél a megemlékezést követően került sor a verseny értékelésére és a díjak átadására is.

A díjazottak – I. helyen Sztupák Zoltán Mátyás, II. helyen Baki Mária, III. helyen Farkas Zoltán János és Spaics József – emléklap és vásárlási utalvány elismerésben részesültek. Megköszönöm a verseny megszervezését Horváth Balázsnak és gratulálok a díjazottaknak is.

Farkas Zoltán János
Vissza a hír listához