HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Júliusban ismét Honvédtalálkozó

2022. június 21.
Honvéd Nyugíjas Klub - Júliusban ismét Honvédtalálkozó

XVII. Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozó

2022. július 16-án rendezi a Honvéd Nyugdíjas Klub a XVII. Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozót.

Ebben az évben ünnepeljük az MN 7260 (MN Páncélos és Gépjárműtechnikai Kiképző Központ) megalakításának 60. és az MH Alföldi Kiképző Központ megalakításának 25. évfordulóját, valamint 25 éve, 1997-ben törölték a Magyar Honvédség hadrendjéből az MH 52. Hunyadi Mátyás javítóezredet.

Ezek az évfordulók alkalmat adnak arra, hogy a „Kiképző Központok Szabadszálláson” címmel meghirdetett programsorozat keretében felelevenítsük a katonai szervezetek történetét, az ott szolgálók és hozzátartozóik szerepét a város és a helyőrség működésében.

 

Reggel 08:15-től a hodmezővásárhelyi helyőrségi zenekar a Mátyás király téren térzenével és gyepshow-val köszönti az ott lakókat és az oda érkező vendégeket.

  - 08:30-tól vendégvárás a találkozóra a József Attila Közösségi Háznál;

  - 09:00-09:20-ig a zenekar itt is bemutatja show-műsorát;

  - 09:30-kor a honvédtalálkozó megnyitása, köszöntések, visszaemlékezések, majd az "Ezüst Kopogók néptáncegyüttes" műsora;

  - 11:15-kor "Az altisztképzés másfél évszázada" című vándorkiállítás megnyitása;

  - 12:30-tól koszorúzás a helyőrség emléktáblájánál a laktanyában, a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény megtekintése;

  - 13:30-tól ebéd a "Nagyvendéglő"-ben, majd baráti beszélgetés, kiállítások megtekintése.

A közösségi ház előtti parkban 9-16 óráig kézifegyverek bemutatója és toborzási tájékoztató tekinthető meg, ahol információt, tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a katonai pályáról, a katonák járandóságairól.

A szervezők várják a rendezvényre az egykori helyőrséghez kötődő aktív és nyugállományú katonákat, polgári és közalkalmazottakat, családtagjaikat, barátaikat, de várnak a bemutatókra mindenkit, aki érdeklődik a katonai pálya, a katonai élet, vagy csak a katonai technikai eszközök, felszerelések iránt.

Az étkezés térítés mentes, amit a Magyar Honvédség biztosít.

A hivatalos programon való részvétel és az ebéd regisztrációhoz és 1.000 Ft rendezvényszervezési hozzájárulás megfizetéséhez kötött! (A hozzájárulás a helyszíni adatpontosítás és étkezési jegy átvétele során is befizethető.)

A regisztráció határideje: 2022. 07.08-án 24 óráig az alábbi űrlap kitöltésével online, vagy csoportos jelentkezés esetén az innen letölthető excel file kitöltésével és visszaküldésével a hnykszabadszallas@gmail.com címre.
Vissza a hír listához