HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Megemlékezés a 48-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából - Képekben

További képek

Megemlékezés a 48-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából

2023. március 15.
Honvéd Nyugíjas Klub - Megemlékezés a 48-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából

A Honvéd Nyugdíjas Klub által 2020-ban a köztemető bejáratánál létesített emlékműnél rendezett megemlékezést Egyesületünk március 15-én 15 órától, melyet megtisztelt jelenlétével Bencze Ildikó Szabadszállás Város alpolgármestere is.

Farkas Zoltán, Egyesületünk elnöke felidézte beszédében, hogy 1848 tavasza reménnyel köszöntött azokra, akik hitték és remélték, hogy a hosszú elnyomás időszaka után jönnie kell egy igazabb és szabadabb világnak. A honfoglalás, az államalapítás óta a magyarság viszontagságos történelmi küzdelmei sorában 1848-49 a magyar nép nagy tette volt, hazánkra figyelt Európa, fiataljaink bátorsága példát mutatott más népeknek is. Március 15. jelkép lett, jelképe és szimbóluma nemcsak egyetlen tavaszi napnak, hanem az azt követő másfél esztendőnek, és a további magyar történelmi események szabadság-küzdelmének. 

Beszéde végén kiemelte: "175 év választ el bennünket 1848 hőseitől, de a szabadságvágy, függetlenség, bátorság, hazaszeretet eszméje, az eszmék melletti határozott kiállás semmit sem változott."

A megemlékezés záró momentumaként az emlékmű talapzatánál koszorút helyezett el Bencze Ildikó a város, Farkas Zoltán elnök és Nagy András elnökségi tag a nyugdíjas klub és Horváth Balázs a Települési Értéktár Bizottság képviseletében.
Vissza a hír listához