HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Kérjük támogassa adója 1%-val egyesületünket.


Az 1% felajánlása Önnek nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít egyesületünknek!

Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adó 1% - ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlásával. Ezért is kérjük egyesületünk szimpatizánsait, de bárkit, aki úgy érzi, hogy valamilyen formában támogatni kívánja a Honvéd Nyugdíjas Klub működését:

 • az egyesületi klubrendezvények lebonyolítását;
 • a hagyományápolást, a 2024-ben megrendezésre kerülő XIX. Szabadszállás Helyőrségi Honvédtalálkozó megrendezését;
 • a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény működését;
 • a nyugdíjasok érdekképviseletét;
 • a 35 éves BARÁTOK FC. szenior kispályás labdarúgó csapatot működését, a városi kispályás labdarúgó torna megrendezését;
 • a 10 éves Strázsa Túraegyesületet és a 2024-ben megrendezésre kerülő 4, országos hatókörű Strázsa túrarendezvény megszervezését, hogy

adója 1% - ának átutalásával segítse munkánkat!

 

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

A nyilatkozat legegyszerűbb elektronikusan nyújtható be:

 • az eSZJA webes felületen, online kitöltve vagy
 • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve vagy
 • külön, a 23EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain

 • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve,
 • az e-SZJA-felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,
 • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá
 • május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

Az adó 1%, 22EGYSZA nyomtatványt kitöltve az állandó lakcím alapján az adóigazgatóság címére kell postázni. Vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján adható le.

Az szja 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a személyijövedelemadó bevallását hogyan nyújtja be, a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet. A 22EGYSZA nyomtatvány, bármikor a bevallástól függetlenül postázható az állandó lakcím szerinti adóigazgatóság címére. Személyesen is leadható a NAV ügyfélszolgálatán lezárt borítékban.

Az adó 1% felajánlás határideje 2024. május 20.

 

Szükséges adatok, ha a

HONVÉD NYUGDÍJAS KLUB és sport- túra szakágait

 kívánja támogatni

A kedvezményezett neve:

Honvéd Nyugdíjas Klub

A kedvezményezett adószáma:

18368747-1-03

 

Határidő:

A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot – függetlenül a személyi jövedelemadó megállapításának és bevallásának módjától – az adóévet követő év május 20-áig juttathatja el az adóhatósághoz. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Az űrlap tartalmazza az adószámát, illetve technikai számát. A borítékon vagy a 1% nyilatkozaton szerepelnie kell a magánszemély adóazonosító jelének is. A borítékon feltüntethető a felajánló magánszemély neve és lakcíme is. Adóbevallásnak minősül az állami adóhatóság által összeállított adóbevallási tervezet elfogadásával, javításával, kiegészítésével elkészített bevallás is.

 


Vissza