HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Strázsa Turista Egyesület - Képekben

További képek

Strázsa Turista Egyesület


    A klub naptári terve

Szabadszálláson nem volt hagyománya a túrázásnak, nem ismertük a teljesítménytúrák rendszerét. 2006-tól az akkor közel 20 éves múlttal rendelkező Barátok FC. berkein belül eleinte csak 2-3 fővel, majd egyre növekvő létszámmal vettünk részt országosan is népszerű túrákon a Pilisben, a Bakonyban, a Mecsekben és természetesen a „szomszédban”, Kiskőrösön évente megrendezésre kerülő Petőfi teljesítménytúrán is.

2014-ben – már a Honvéd Nyugdíjas Klub túra-szakágaként – nagy fába vágta a kis csapatunk a fejszéjét, hiszen igen jelentős társadalmi segítséggel megépítettünk egy közel 40 km-es túraútvonalat és még ebben az évben megszerveztük az első Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát.

A 2015-ben – megítélésünk szerint sikerrel – megrendezett II. Strázsa teljesítménytúrán a különböző távokat már az ország 29 településéről és külföldről érkezett közel 200 részvevő teljesítette, 2016-ban, pedig már 49 településről közel 500 fővel szerveztük a következő túrát.

Az évente megrendezésre kerülő teljesítménytúrán kívül csak „magunknak” évente 3 alkalommal szerveztünk túrát (Nyári Strázsa, Őszi Strázsa, Téli Strázsa) a Felső Kiskunság gyönyörű buckás-fenyveseibe és szikes-turjános területeire. Az elmúlt négy évben több, mint 1500 fő vett részt rendezvényeinken és örömünkre szolgál, hogy a létszám folyamatosan gyarapszik. Különösen azért kedvelik túráinkat, mivel ezek nem vezetett túrák, az útvonalak előre kijelölésre kerülnek és az indulók a kapott vázlat alapján teljesítik a választott távot. Itt kell megköszönnünk támogatóink segítségét, hiszen egy alaposan előkészített teljesítménytúra, vagy túra jelentős költségvonzattal bír (útvonal előkészítés, kijelölés, nyilvántartási és ellenőrzési okmányok, emléklapok, frissítő folyadék és édesség, gyümölcs, az útvonal visszarendezése stb.) amit az egyesület nem tudna kigazdálkodna és a részvevők sem kifizetni.

A csapat gerincét a nyugdíjas klub tagjai adják, de egyre több „civil” érdeklődő is csatlakozik a Strázsa csapatához és vesz részt túrázóként, vagy, ha kell segítőként rendezvényeinken. (Egy teljesítménytúra lebonyolításához 40-50 fő segítő munkáját vesszük igénybe.)

Ezúton is köszönjük a támogatást és várjuk további túrázni vágyók jelentkezését rendezvényeinken.

 

 

 


Vissza