HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Beszámoló a túráról - Képekben

További képek

Beszámoló a túráról


  További információk

  A klub naptári terve

Jól szerepelt a felhőbe telepített rendszer, de a szervezők sem vallottak szégyent

Szó szerint borús előjelekkel készültek a szervezők az április 22-i IV. megmérettetésre, hiszen az útvonal előkészítése (szalagozás) kustoló hóban, havas esőben, „kötésig sárban” zajlott és a rendezvény napjára hirdetett közel harminc teljesítménytúra, valamint a rossz idő miatt az előnevezettek alacsony létszáma sem sejtetett a túrára csúcslétszámot. Ennek ellenére a lelkesedés nem csökkent, hiszen az „Eltájolók” egyesülettel karöltve erre a túrára volt tervezve a közösen fejlesztett „Túra nyilvántartó program” debütálása is (ebből a szempontból nem is volt hátrány az alacsonyabb részvétel).

Számos támogatónak és a közel 50 fős rendező csapatnak köszönhetően „hajnali” fél hatkor már indításra kész, berendezett munkahelyek várták a túrázókat, akik negyed órával a meghirdetett rajt előtt már folyamatosan érkeztek.

Ezen a rendezvényen 15-25-35 és 45 km-es távok közül választhatott az a 134 fő előnevező és közel 100 helyszíni nevező, aki az előző napok riasztó időjárása ellenére is bízott a szombati túrázásra alkalmas időben.

A reggeli zimankóban nagy keletje volt a FORNETTI süteményeinek és a Zöld Ász forró teájának, de néhány snapszos üveg ínycsiklandozó csendülésének is tanúi lehettünk (természetesen csak védőital gyanánt alkalmazva…).

Izgalommal várták a rendezők is a vonalkód olvasó sípolását, ami az első rajtoló óraindítását jelezte, majd a folytatást is, ami reményeinknek megfelelően rendben zajlott. Összességében 10 óráig 211 túrázó vágott neki a választott távnak (néhány előregisztrált nem érkezett meg). Újdonság volt, hogy a 15 km-es távot választók rajtoltatása is a rajt helyszínén a Kerekegyházi úton, a Szigeti-kanyarnál, ugyancsak vonalkód olvasóval történt, amit a vásártéren berendezett rajthelyen folyamatosan nyomon lehetett követni.

A túrázók a nap során az ellenőrző pontokon a folyadékpótlás mellett többféle gyümölcsöt, csokoládét, egyéb édességet, a már említett péksüteményeket, „szotyolát” kaptak, a célba érkezve pedig zsíroskenyér az elmaradhatatlan lilahagymával, teával várta a beérkezőket, de igen nagy sikere volt a szabadon fogyasztható, helyben sütött kemencés lángosnak is. Az ebéd csintovai marhagulyás volt csipetkével.

A munkahelyeken az udvarias fogadtatás mellett az Asbóth család ötletes dekorációja tette barátságosabbá a pontőrök és a túrázók kapcsolatát.

A rendezvény összességében baleset- és (néhány úttévesztéstől eltekintve) esemény mentesen zajlott le, a túrázók első benyomása és nyilatkozatai alapján szokásosan, színvonalas programot sikerült lebonyolítanunk jelentősebb rendezői hiba nélkül. A célban jól vizsgázott a vonalkód olvasással egyidőben induló emléklap nyomtatás, mely így már a táv és a név mellett a teljesítés idejét is tartalmazta. Természetesen ezen felül minden résztvevő a távjának megfelelő jelvényét is megkapta.

A teljesítménytúra ugyan nem verseny, de azért figyelemmel kísérjük az eredményeket is, mely alapján:

 • A leggyorsabb túrázók:
  • 15 km: Gazsó János, Budapest, 3 óra 16 perc
  • 25 km: Farkas Péter, Kalocsa, 3 óra 14 perc (természetesen végig futva)
  • 35 km: Boross Viktor, Kiskunhalas, 6 óra 29 perc
  • 45 km: Rosinger Zsolt, Pécs, 5 óra 27 perc ( futva)
 • A legidősebb túrázó: Szemkeő Ferenc, Székesfehérvár, 76 éves (45 km!!!!)
 • A legfiatalabb túrázó: Gál Emma, Helvécia, 4 éves (15 km)
 • A legfiatalabb résztvevő: Kling Lejre Rozi, 7 hónapos (25 km, hordozóban)

A teljesítménytúra részletes eredményei ide kattintva excel formátumban letölthetők (ha letöltöd és nem böngészővel, hanem ecellel nyitod meg kereshető és szűrhető).

Az első fotók Szalai László által közreadva ide klikkelve tekinthetők meg Egyesületünk facebook oldalán.

A túránkkal kapcsolatos észrevételeket a Teljesítménytúrázók Társasága oldalán találjátok.

A túráról film is készül, amit itt tudsz megtekinteni…

… valamint ide kattintva  megtekinthető a 35 km-es táv győztesének videóklippje.

Befejezésül megköszönöm minden résztvevő klubtagnak, barátnak, rokonnak és ismerősnek, hogy időt és fáradtságot nem kímélve segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását és köszönet a támogatóknak, hogy alkalmasnak tartják rendezvényeinket, hogy méltó hírét vigyék a kistérségnek, a településnek és a vállalkozásoknak, gazdálkodó szervezeteknek is.

             Támogatóink:


Vissza