HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Beszámoló a labdarúgó tornáról - Képekben

További képek

Beszámoló a labdarúgó tornáról


    További információk

    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

    A klub naptári terve

Városi Napok Honvéd kispályás labdarúgó torna

Sorozatban a 7. alkalommal rendezte meg a Honvéd Nyugdíjas Klub a Szabadszállási Városi Napok rendezvénysorozat keretében 2017. július 8-án a kispályás labdarúgó tornát.

A rendezvény alapvető célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a szabadszállási és a környező települések, valamint a meghívott honvédségi csapatok részére, de a hagyomány őrzés, hagyomány ápolás is szerepet kapott. Az ünnepélyes megnyitó során Horváth Balázs nyugállományú ezredes elevenítette fel a helyőrség katonatörténetét, emlékezett meg az 55 éve alapított MN 7260-ról (MN Páncélos és Gépjárműtechnikai Kiképző Központ) és a 20 éve működését megkezdő MH Alföldi Kiképző Központról. A foci tornát Farkas Zoltán nyugállományú alezredes a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke, a torna védnöke nyitotta meg.

A tornára 4 szabadszállási és 3 más településről érkezett csapat nevezett be (sajnos a Magyar Honvédséget csak egy csapat, a hetényegyházi „Darazsak” képviselte).

A megnyitót követően a szervezők által létesített két kispályán, hivatásos játékvezetők irányításával kezdődtek meg a mérkőzések. Az első meccseken – különösen a zömében fiatalokból álló csapatok részéről – hatalmas iram, kemény küzdelem volt a pályán, később azonban a hőmérséklet emelkedésével a játékosok sebessége is alábbhagyott. A 14 órakor rendezett döntőn, a 35 fokos hőségben már elsősorban a rutin érvényesült.

A jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket követően a helyezett csapatok és egyéni eredményeket elért játékosok részére oklevelet, kupát, emléktárgyat és ajándék sportfelszerelést adott át Farkas Zoltán nyá. alezredes.

Eredmények:

I.. helyezést ért el: Az Izsáki Vegyes csapata
II. helyezett: Kispál és a Borzasztók Kiskőrösről
III. helyezett: a rendező egyesület csapata a Barátok FC
IV. helyezett: Kék Osztrigák Szabadszállásról
V. helyezett: Darazsak, Hetényegyházáról
VI. helyezett: Száguldó Csillagok Szabadszállásról
VII. helyezett: Mapet Power, Szabadszállásról

A torna gólkirálya: Pandúr Dávid a Száguldó Csillagokból 8 góllal,
a legjobb kapus címet Batta István a Barátok Fc.,
a legjobb mezőnyjátékos címet Gyurján Gábor a Kispál és a Borzalmasak csapat tagja nyerte el.

Szabadszállás Város „legjobb katonacsapat”-nak felajánlott különdíját a Darazsak Hetényegyházáról, míg a Honvéd nyugdíjas Klub elnöke által a „legjobb szabadszállási csapat”-nak felajánlott díját a Barátok FC. nyerte el.

A tikkasztó hőségben lejátszott mérkőzéseket követően, az eredményhirdetés után az egyesület elnöke bezárta a rendezvényt, megköszönve a csapatok részvételét és a sportszerű játékot. Ezt követően a csapatok a Zöld Ász Étteremben, egy finom marhalábszár pörkölt elfogyasztása közben, némi folyadékpótlás mellett beszélték meg a tapasztalatokat, idézték fel a legemlékezetesebb pillanatokat.

A torna eredményes lebonyolításának támogatásáért köszönet illeti Darabos Józsaf és Szabó Imre vállalkozókat.

Ide kattintva a galéria képein túl további sok-sok kép közül válogathatsz és le is töltheted.


Vissza