HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Pinceszer - Römpöly-14 teljesítménytúra - Képekben

További képek

Pinceszer - Römpöly-14 teljesítménytúra


Ha január első hétvégéje-akkor Pinceszer túra

 

   A tavalyi évben voltunk első alkalommal ezen a túrán, akkor 5 fővel, idén 7 fővel és még a kisbuszunk vezetőjét is rábeszéltük tartson velünk ezen a 14 km-es távon.

   Időben sikerült elérnünk Csákberényre, a mai túránk kis településére. A helyszínre érkezve tapasztaltuk, hogy vélhetően a jó idő miatt, a rajtnak helyt adó művelődési ház előtt kanyarog a túrázók sora és mivel a 9 órás rajtidő előtt voltunk még 15 perccel, beálltunk, hogy mire elérjük a rajtasztalt addigra pont idő lesz. Nem így történt, a rajtasztalhoz érve, közölték velünk hogy van még 10 perc és álljunk a sor végére, amely akkorra még hosszabbá vált. 

Kis csapatunk azonban szeretett volna már indulni, ezért visszautasítottuk a kérésüket,  és inkább  félrehúzódtunk, hogy a hosszabb távosok előzzenek meg bennünket.  Persze nem volt senki, így vártuk ki, hogy leteljen a maradék idő, és végre megkapjuk a térképet, rajtlapot.

  Még egy utolsó szerelvény igazítás után, nekivágtunk a távnak +10 fok hőmérsékletben, az előző évi -10 fokhoz képest.  A falut elhagyva a zöld + jelzésen kezdtünk emelkedni a Vértesre, és kezdett előtűnni, a gyönyörű panoráma a napsütésben, a távolban a Bakony vonulataival.  A jó időben egy siklóernyős hegygerincről való indulását is megcsodálhattuk. 

 Elértük az első ellenőrző pontot, gyors pecsét és indultunk a Csókakői-vár irányába, hogy lehetőségként felmásszunk a vár mögötti lépcsősoron a csodálatosan felújított várhoz, amit javaslok az erre járóknak megtekinteni, mert azon néhány  hely egyike ahol nem kell fizetni belépődíjat.

  A várból lejövet, megtekintettük Vitéz Nagybányai Horthy Miklós szobrát, a huszárok emlékhelyét,    és a trianoni emlékhelyet.  A jó időben feltöltődve, haladtunk a túra nevének valós tartalma felé, a Kiss Pincészet családias kis pincéjébe, hogy  gyors pecsételés után megkóstoljuk a házigazda borait, és megpihenjünk, tudva hogy emelkedőt már nem kell legyűrnünk, csak  még egy pincét.

 Kis kortyolgatást követően, elindultunk utolsó ellenőrőz pontunkhoz, a Sáfrán Pincészethez, ahol a jó időben az udvari asztalhoz ültünk ki jókedvűen borozgatni. 

 És már csak vissza kellett érnünk a célba, ahol a kitűző, és oklevél átvétele után, várt minden túrázót egy tányér gulyás a túra jól megérdemelt zárásaként.  

Összességében kellemes, laza, az év első túrájának megfelelő túra volt a mai.

További fotók találhatók az Egyesület facebook oldalán ide kattintva.

Asbóth György
csapatvezető


Vissza