HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Túrával emlékeztünk és a túrázásra népszerűsítettünk - Képekben

További képek

Túrával emlékeztünk és a túrázásra népszerűsítettünk


    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

Ötödik alkalommal rendezte Egyesületünk az Őszi Strázsa túrát, mely alkalmat adott a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója alkalmából emlékezni a helyőrségben működött katonai szervezetekre, illetve a túra során lehetőség volt a közösségi házban az I. Világháború befejezésének 100. évfordulójának tiszteletére nyílt kiállítás, a laktanyában a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény, a Mátyás király téren a katonai emlékművek és harcjárművek megtekintésére is.

Ez a nap azonban nem csak a túrázásról és emlékezésről szólt. Az Őszi Strázsa Emléktúra az EU „európai sporthét” rendezvénysorozata keretében, a #BEACTIVE jelszót hirdetve, annak regisztrált rendezvényeként, valamint a világ gyalogló nap (World Walking Day) egyik magyarországi eseményeként került megrendezésre, ezzel is népszerűsítve ezt a mozgásformát, mely szinte semmilyen külön felkészítést nem igényel.

A rajtban regisztrált több mint 200 túrázó a túra során találkozhatott a helyőrség volt katonai objektumaival, a katonai szervezetek által használt gyakorló- és lőterekkel, de bepillantást nyerhetett a Felső Kiskunság őszi természeti értékeibe, gyönyörű fotókat készíthetett a sárguló fákról, az éppen nyíló virágokról. (A galériában Varga Péter és Kiss József szabadszállási amatőr fotósok képeit tekinthetjük meg).

A természet és gyaloglás szerelmesei 15 és 28 kilométeres távok közül választhattak.

A Strázsa túrák ismertségét és népszerűségét is bizonyítja, hogy a rendezvényre az ország 43 településéről érkeztek túrázók (a legtöbben Budapestről és Kecskemétről, de Debrecenből, Győrből és Vácról is érkeztek természetbarátok.

A túra legfiatalabb tagja a 4 éves budapesti Kling Zea Tara, illetve a legidősebb a 76 éves szabadszállási Bánáti Csaba, mindketten a 15 kilométeres távot teljesítették. A 28 kilométeres távon a legidősebb induló a 66 éves váci Bell Sándor, a legfiatalabb a 10 esztendős lakiteleki Magyar Mirjam volt. A távokat sikeresen teljesítők a célban emléklapot és egy kis kalóriapótló édességet kaptak, majd közös ebéd mellett beszélhették át tapasztalataikat.

Varga Péter fotói

Kiss József fotói

Találkozzunk az évzáró Téli Strázsa túrán, december 29-én, mely tervezetten a Birkás Bor- és Pálinka Ház bázisán kerül megrendezésre.

Buza Vince


Vissza