HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

A VI. teljesítménytúra Szabadszálláson - Képekben

További képek

A VI. teljesítménytúra Szabadszálláson


    A klub naptári terve

A területvédelmi tartalékosok is túráztak

A borúlátó előrejelzések ellenére a reggeli szemerkélő esőt követően felhős, hűvös, de csapadék mentes idő fogadta azt a közel 500 túrázót, akik a Felső Kiskunság értékeinek megismerését választották április 13-án.

A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete VI. alkalommal szervezte meg a Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát, mely a helyőrség felszámolásának 15. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat keretében emléktúraként került megrendezésre. A programra számos volt szabadszállási katona is ellátogatott, akiknek a túra során lehetőségük adódott tapasztalatot cserélni a 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj helyi és szomszédos járási századaiból jelentkezett katonáival. A szervezők a túra körültekintő megszervezése mellett gondot fordítottak a helyőrség korábbi életébe bepillantást engedő ideiglenes fotókiállítás berendezésére, de az érdeklődők a túrát követően megtekinthették a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény egyre gyarapodó kiállítási anyagát is.

A túrára a kellemetlen időjárási előjelek ellenére közel 550-en regisztráltak, de a reggeli hűvös és eső sokakat visszariasztott a túrázástól és így „csak” 487-en vágtak neki a 15-25-35-55 km-es távok közül választottversenyszámnak.

Számos visszatérő vendége volt a rendezvénynek hiszen például Szabadkáról többen minden korábbi túrán részt vettek és sokakat a szervezés és az ellátás minősége bátorít, hogy újra és újra visszatérjenek Szabadszállásra. A szabadszállási túra népszerűségét az is alátámasztja, hogy az ország 112 települését képviselték a résztvevők az idei túrán.

A túra legfiatalabb résztvevője még a kétéves kort sem érte el, a legidősebb pedig közel a 80 évhez (77) Papp László Budapestről.

Kivételesen a túra távonkénti leggyorsabb túrázója is értékelésre került, ahol a szabadszállásiak is szép eredményt értek el, hiszen a 15 km-en Szőke Péter a Honvéd Nyugdíjas Klub támogató tagja, a 25 km-en Csőke József, – aki szintén az Egyesület tagja – érte el a legjobb időt. A díjak a Nyári Strázsa Túra során (június 8.) ünnepélyesen kerülnek átadásra.

Összességében elmondhatjuk, hogy ez a rendezvényünk is a „szokásos” módon, rendben lebonyolításra került. Köszönet illeti azt a közel 50 társadalmi munkást, aki az előkészítésben, a lebonyolításban és a helyszínek helyreállításában is részt vett és köszönet a helyi vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik támogatták az eredményes lebonyolítást. Nem utolsó sorban köszönet a rendezvény fő támogatójának a Bajtársa Egyesületek Országos Szövetségének, mely jelentős pályázati forrás odaítélésével járult hozzá a sikerhez.

A túrázók részletes időeredményeit ide kattintva tekintheted meg.

Szalai Laci míves fotói a túráról facebook oldalunkon találhatók

További fotókat Varga Péter tolmácsolásában itt nézhetsz meg

Találkozzunk június 8-án a Nyári Strázsa Túrán, ami 3,6,9,15 km-es „családbarát” távokkal kerül megrendezésre.

Buza Vince


Vissza