HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

HNYK Köszöntő


    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

    A klub naptári terve

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Honvéd Nyugdíjas Klub, Szabadszállás egyesület honlapján.

Egy kicsi barangolásra, egy ma már nem létező helyőrség meglátogatására hívunk mindenkit. A település katonatörténete szorosan fonódik Magyarország sorsfordulóihoz, szabadságharcaihoz. A honvédség állandó jelenléte 1951-ben, a laktanya építésével kezdődött, és az egyes katonai szervezetek betelepedésével folytatódott. A helyőrség, a folyamatos leépítéseket követően, 2004. december 31-én, az utolsó alakulat felszámolásával szűnt meg.

Szabadszálláson szinte az összes családból, de a több mint fél évszázad alatt az ország majd minden szegletéből sok ezren szolgálták a hazát és tettek eleget állampolgári kötelezettségeiknek katonaként, polgári dolgozóként. Sokak sorsformáló helye volt a garnizon, ahol bajtársi és baráti kapcsolatok kötődtek, szerelmek szövődtek. Rengeteg emlék, élmény fűződik a kaszárnyához, a településhez, a közeli és távolabbi gyakorlóterekhez.

A településen lévő alakulatok nemcsak az egyes emberek, kis közösségek életélményeit növelték, de számos területen hozzájárultak a város fejlődéséhez is. Az óvodai és iskolai nevelés és oktatás, a szilárd burkolatú utak növekedés, a telefonos kapcsolatok, a közellátás, a vendéglátás, az egyes vállalkozások megjelenése, a városban megjelenő számos munkavállaló családtag és szolgáltatást kereső fogyasztó igényei szerint változott.

Van tehát mire büszkének lennie az itt élőknek, és ez által kötelezettsége is az emlékek és hagyományok megőrzése, ápolása terén.

Egyesületünk felvállalt célja - többek között - a katonahagyományok ápolása, az egykoron sorsközösségben élők számára találkozási lehetőség biztosítása, sport és szabadidős tevékenység szervezése. Honlapunk az emlékezés, a hagyományápolás, az egyesületi tevékenység szolgálatában kínál lehetőségeket, fórumot. A hírek, tájékoztatók között fellelhetők az idősebb korosztályt érintő fontos információk és segítő útmutatások, de megjelennek a klubélet szervezeti szabályzói, híradásai, programtervei és beszámolói is.

Mindezekhez kellemes barangolást, hasznos lehetőségeket kínál és kíván a


Honvéd Nyugdíjas Klub


Vissza