HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

A Honvéd Nyugdíjas Klub XLVI. közgyűlése - Képekben

További képek

A Honvéd Nyugdíjas Klub XLVI. közgyűlése


A Honvéd Nyugdíjas Klub XLVI. közgyűlése

 

A Honvéd Nyugdíjas Klub bár figyelt a pandémiás helyzetre – de hagyományainak megfelelően 2021-re is programokkal gazdagon megtöltött munkatervvel készült. Az év során volt ugyan néhány on-line alkalmunk és „kiscsoportos foglalkozás” is, de számos rendezvényünk sokak személyes részvételével zajlott. Volt hát miről beszámolni.

2022. március 25-e délutánján gyülekezett az egyesületi tagság a József Attila Közösségi Házban, hogy lezárja a 2021-es esztendőt és figyelmét, valamint erejét a 2022-es évre fordítsa.

A levezető elnök, Horváth Balázs István köszöntötte a megjelenteket. A hivatalos protokollt követően (határozatképesség megállapítása, közgyűlési tisztségviselők megválasztása), Farkas Zoltán elnök számolt be a múlt évi munkáról és az eredményekről, majd Buza Vince elnökhelyettes a 2021-es gazdálkodási tevékenységről. Kertész-Farkas Sándorné, a Felügyelőbizottság elnökeként szólt az egyesület 2021. évi tevékenysége és gazdálkodása, valamint a tárgyévi terv-előterjesztések ellenőrzésének tapasztalatairól.

A múltat a jelen követte. Az egyesület elnöke mutatta be az idei évre vonatkozó elgondolásokban bővelkedő munkatervet és az elnökhelyettes tette hozzá „a mindezt miből” gondolatait, az ez évi gazdálkodási tervet.

Mielőtt a hozzászólásokra, határozathozatalokra került volna sor, az egyesületi munka segítésért, támogatásáért mondott köszönet részeként elismerések átadására került sor.

A honvédelem ügyének támogatása, a Honvéd Nyugdíjas Klub tevékenységének segítése terén huzamosabb időn át végzett munkája elismeréseként, március 15-e, nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdete 174. évfordulója alkalmából, Magyarország honvédelmi minisztere a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta Varga József pártoló tagunk részére, aki az elismerést a központi rendezvény keretében vette át.

A Katonaözvegyek XIX. Országos Találkozója, a Nemzetközi Nőnap, március 08-a alkalmából a Magyar Honvédség parancsnoka EMLÉKTÁRGY elismerést adományozott: Bilki Ferencné tagtársunk részére, aki a közgyűlésen vehette át az elismerést.

A Honvéd Nyugdíjas Klub Szervezeti és Működési Szabályzatának – az egyesületi munkát támogató tevékenység elismerésére vonatkozó – függeléke előírásaira figyelemmel az Elnökség támogatói címeket adományozott, így

 • „AZ EGYESÜLET TÁMOGATÓJA” Boczka László és Tóth István,
 • „AZ EGYESÜLET BRONZ FOKOZATÚ TÁMOGATÓJA” a Birkás Bor és Pálinka Ház,
 • „AZ EGYESÜLET EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓJA” a Bács-Kiskun megyei Szabadidő Sportszövetség,
 • „AZ EGYESÜLET HÁROMSZOROS EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓJA” az Atlasz Busz Kft.,
 • „AZ EGYESÜLET ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓJA” a Gazdasági- Műszaki, Ellátó és Szolgáltató Szervezet, a Magyar Szabadidő Sportszövetség és a Szabadszállás Jövőjéért Egyesület,
 • „AZ EGYESÜLET HÁROMSZOROS ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓJA” Nosza Lajos és Varga József egyéni vállalkozók, a ZERO-FEEING Kft. és a Zöld Ász fogadó.

Szeretettel köszöntöttük az elmúlt időszakban kerek évfordulós, születésnapjukat ünneplő Szépné Horváth Katalin, Kertész-Farkas Sándorné, Fabinyi Gáborné, Sallai László, Puskás Istvánné, Dóra Tiborné és Szomor Lászlóné tagtársainkat.

Az elhangzott beszámolókhoz, értékelésekhez, és az ez évi tervekhez érdemi kérdés, észrevétel, hozzászólás nem volt, nem hangzott el, így a beterjesztéseket változtatás nélkül fogadta el a közgyűlés.

Döntött arról is a közösség, hogy a honvédséghez kötődő társadalmi szervezeteket összefogó Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a BEOSZ Dél-alföldi Régió szövetség küldöttgyűlésein az egyesületet, mint küldött, Farkas Zoltán elnök képviselje.

A Honvéd Nyugdíjas Klub közgyűlését, a hagyományos közös étkezés zárta.

A beszámoló a https://hnyk.hu/images/fck/files/22_BESZ%C3%81MOL%C3%93%2003_25_TERVEZET.pdf a munkaterv a https://hnyk.hu/images/fck/files/22_HNYK%20MUNKATERV_TERVEZE.pdf és a naptári terv https://hnyk.hu/images/fck/files/22_HNYK%20MUNKATERV%20MELL_TERVEZET.pdf linkeken olvasható.

Köszönet illeti mindazok tevékenységét, munkáját, segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Klub működjön, hogy jól működjön, hogy hasznos és elfogadott része legyen a város életének, és hogy továbbra is tehesse, és tegye a dolgát.

Köszönet illeti

 • az aktív klubtársakat a programok szervezéséért, rendezéséért, a kiértesítési, látogatási tevékenységért, az emlékhelyeinken végzett munkáért, a programokon való megjelenésért;
 • a turisztikai tagozat vezetőit a szervező és rendező tevékenységéért;
 • az egyesület részére nyújtott támogatásért, segítségért, rendezvényi közreműködésért
  • Szabadszállás Város Önkormányzatát és Gazdasági- Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezetét;
  • az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságot;
  • az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságot és a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Irodát;
  • a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét;
  • a Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Házat;
  • a Petőfi Sándor Általános Iskolát;
  • mindazon magánszemélyeket, vállalkozásokat, akik/amelyek személyi jövedelemadójuk 1 %-át részünkre felajánlották, vagy bármilyen módon hozzájárultak a Honvéd Nyugdíjas Klub tevékenységéhez.

Köszönjük az Atlasz Busz Kft., Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség, a Birkás Bor és Pálinka Ház, a CSO-KER Kft., a Győgyei Bírtok, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a Kígyós Horgász Egyesület, a Kisvárosunkért Egyesület, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Nagy Sportágválasztó Kft., a REAL Élelmiszer Üzletház, a Szabadszállás Jövőjéért Egyesület, a Szali-Busz Kft., a SZITEP Kft., az SZP Kiskun Kft., a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület, a Tóth Autómix Kft., a ZeroFeeling Kft. és a Zöld Ász étterem és fogadó vállalkozásoknak és szervezeteknek, továbbá Bajusz Gábor, Boczka László, Csomák László, Czégány Judit, Müller Zoltán, Ozsváth János, Szabó Imre, Szívós László, Szűcs Sándor, Tóth István, Tóth János id., Varga József, Varga László egyéni vállalkozóknak a rendezvények anyagi és helyszíni támogatását, a személy- és teherszállításban, a felújításokban, a szakmai anyagok biztosításában nyújtott segítséget.

És köszönet illet mindenkit, aki a közösségünk érdekében munkát végzett.

Írta: Horváth Balázs István

Fényképek: Buza Vince


Vissza