HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Beszámoló a Nyári Strázsa túráról - Képekben

További képek

Beszámoló a Nyári Strázsa túráról


Nem választottak rosszul azok a természetbarátok akik a számos egyéb program (ballagás stb.) mellett a Nyári Strázsa túra valamely távjának teljesítése mellett döntöttek június 3-án.

A sok csapadék és változékony idő hatására az erdő a nyár ellenére késő tavaszi arcát mutatta gyönyörű lombkoronájával, virágaival és ezernyi pillangójával.

Az 52 településről érkezett közel 250 résztvevő az 5, 10 és 15 (17) km-es távok közül választhatott a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete által immár kilencedik alkalommal megszervezett rendezvényen.

A túra legfiatalabb résztvevője az egy éves Nagy Léna volt, akit Szabadszállásról hoztak szülei a rendezvényre. A legfiatalabb túrázók a budapesti Faludy Koppány (4) az 5 km-t és Zrinyi Ákos Szabadszállásról (4) a 10 km-t, a legidősebbek a Szabadszállásról elszármazott kiskunhalasi Tabajdi József (82) az 5 km-t és a Szegedről érkezett Kiss Lajos, aki 80 évesen a 15 km-es távot teljesítette.

A kellemes idő, az árnyas ösvények jó hangulatát tovább fokozta a túra után a célban elfogyasztható alföldi szürkemarha gulyás, melyet az egyesület állandó együttműködő partnere, a Zöld Ász Fogadó és Étterem biztosított.

A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkéntesei mellett Szabó Imre, Szívós László, Tóth János, Ozsváth János, Jaksa Mihály vállalkozókat és az Atlasz Busz Kft. tulajdonosait.

Találkozzunk 2023. szeptember 30-án az Őszi Strázsa túrán. A program július hónapban kerül meghirdetésre, melyre szeptember közepéig lehet regisztrálni. Bővebb információt az egyesület oldalán talál (www.hnyk.hu) a program meghirdetését követően.

Buza Vince
fotók: Varga Péter és Kiss József

 


Vissza