HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Szakmai kirándulás Tatára - Képekben

További képek

Szakmai kirándulás Tatára


A Honvéd Nyugdíjas Klub szeptember 12-én látogatást tett az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál Tata helyőrségben.  A reggeli 7 órás indulás után Gánt községben megálltunk egy kávé fogyasztásra és egyéb szükségletek elvégzésére.

Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően 10 óra után érkeztünk a laktanyába ahol kísérőt kaptunk és az előadói teremben várt bennünket Tóth István ezredes Úr a páncélosdandár parancsnoka. Az üdvözlés után tájékoztatást adott a dandár szervezeti felépítéséről, az egyes alegységek elhelyezéséről, a laktanyai korszerűsítésről. Meg kell állapítani, hogy a korábbi latanyai állapotok nagyot fejlődtek, a korszerűsítés folyamatosan valósul meg.

Külön köszönetemet fejeztem ki Tóth István ezredes Úrnak, hogy klubunkat megtisztelte a tájékoztató megtartásával. Kérdéseket lehetett feltenni melyre mindenkor kielégítő választ kaptunk. Látogatásunk emlékére a HNYK logóját tartalmazó emlékdobozt adtunk át.

Az ismertető után stacionáris bemutatón megtekintettük a Leopard 2A4 harckocsit, a Panzerhaubitz 2000 önjáró löveget, a Gidrán páncélozott harcjárművet, a RÁBA gépjárműcsalád darus szállító járművét.

A bemutató után elfogyasztottunk egy finom ebédet, majd elutaztunk Székesfehérvárra a Szent István Király Múzeumba ahol a Hadtörténeti Intézet és Múzeum   nemrég megnyitott  Kincsestár kiállítást tekintettük. meg. A tervezett programok megvalósítása egy jó hangulatú kellemesen eltöltött napot jelentett.

Farkas Zoltán

fotó: Buza Vince


Vissza