HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

IV. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra


Időpont: április 22.
Tervezett távok: 15-25-35-45
A Rajt és Cél helye: Vásártér Szabadszállás (N: 46 53.082’, E: 19 13.621’), (a 15 km-es távon indulók itt gyülekeznek és a helyszíni regisztrálás után autóbusszal kerülnek a rajthelyre kiszállításra)

Táv

Útvonal

Start

Szintidő

Nevezési díj

előnevezés

helyszíni nevezés

15 km (15,8)

Szigeti erdő – Boczka-tanya – Látó-hegy – Lófogó-domb – Strázsa-hegy – Barátok-domb – DVCS-híd – Helytörténeti Gyűjtemény - Vásártér

9-10 óráig

4,5 óra

700 Ft

1000 Ft

25 km (26,9)

Vásártér – Dörmögő-ház (József Attila ház)– Pintér-híd– Harckocsi vezetési pálya – Boczka-tanya – Látó-hegy – Lófogó-domb – Strázsa-hegy – Barátok-domb – DVCS-híd – Helytörténeti Gyűjtemény - Vásártér

7-9 óráig

8 óra

800 Ft

1100 Ft

35 km 37,8)

Vásártér – Dörmögő-ház (József Attila ház)– Pintér-híd– Harckocsi vezetési pálya – Horgászcentrum – Buszmegálló – Boczka-tanya – Látó-hegy – Lófogó-domb – Strázsa-hegy – Barátok-domb – DVCS-híd – Helytörténeti Gyűjtemény - Vásártér

6-8 óráig

10,5 óra

900 Ft

1300 Ft

45 km (47,4)

Vásártér – Dörmögő-ház (József Attila ház)– Pintér-híd– Harckocsi vezetési pálya – Horgászcentrum – Buszmegálló – Boczka-tanya – Látó-hegy – Lófogó-domb – Kurjantó – Strázsa-hegy – Barátok-domb – DVCS-híd – Helytörténeti Gyűjtemény - Vásártér

6-7 óráig

13 óra

1100 Ft

1500 Ft

A túra általános leírása:

Minden évben a húsvétot követő szombaton kerül megrendezésre a Strázsa teljesítménytúra. Ezzel a rendezvénnyel is tiszteleg a Klub a helyőrségben korábban működött katonai szervezetek előtt, illetve lehetőséget biztosít a túrázás szerelmeseinek, hogy megismerjék az Alföld egyik ékességének, a Felső Kiskunságnak a természeti értékeit.

A kijelölt útvonalak felfűzik a valamikor katonák által használt területeket (harckocsiút, gép- és harcjármű vezetési pálya, kislőtér), de bemutatja az ide látogatóknak a József Attila gyermekélményeit őrző Dörmögő-házat, a Szabadszállási Helytörténeti Gyűjteményt is (a gyűjtemény megtekintése esetén a teljesítési időből 15 percet jóváírnak a rendezők), a Kunadacsi Öregtemetőt a Geréby család síremlékével, a szépen felújított Geréby kúriát és a Kunadacsi Horgászcentrumot is.

Valamennyi túratáv érinti a Felső Kiskunság Ős-Duna által épített homokbuckáit, melyek felszíne rendkívül tagolt, amit helyenként 45 fokos lejtők, szurdokvölgyek tarkítanak. Az üde völgyekben turbolyás akácosok, a száraz buckaoldalakon feketefenyvesek, a buckatetőkön nyárfás-borókások tenyésznek. A gyepszintre a homokpuszták lágy szárú fajai, a homoki csenkesz, a borzas len, a deres fényperje és a báránypirosító jellemző, de előfordul a homokviola és a pusztai kutyatej is. A buckákról szép kilátásban gyönyörködhetünk.

A kijelölt útvonalak érintik a Szabadszállás Város által létesített Bársony István tanösvényt és emlékparkot, de érdemes áttekinteni a Kiskunsági Nemzeti Park által fenntartott Kosbor- tanösvényen felállított információs táblákat is, melyek feldolgozzák a Felső Kiskunság természeti látni- és tudnivalóit. (Fényképezőgép nélkül nem érdemes elindulni.)

Szabadszálláson járva kihagyhatatlan a rajthelytől csak pár száz méterre, eredeti állapotában helyreállított Tájház és (különösen, aki szabadszállási katonaélményekkel rendelkezik) a volt laktanyában kialakított Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény (a  Gyűjtemény látogatási igényt a kérjük a rendezőknek előre jelezni).

A Rajt/Cél helyszínén és egy ellenőrzési ponton büfé, több ellenőrzési ponton frissítő, gyümölcs, édesség, a célban zsíros kenyér áll rendelkezésre, illetve kuriózumként helyben sült kemencés lángost kóstolhatnak a túrázók.

Az ellenőrző pontok 9 km/óra sebességnél nyitnak és 3,7 km/óránál zárnak

A környezet megóvása érdekében a frissítő pontokon poharat nem biztosítunk. Hozz magaddal bögrét, vagy poharat!

További kedvezmények:

  • 10 éves kor alatt és 70 év fölött nevezési díj nincs!!!!;
  • minden résztvevő a túra ellenőrző lapján elhelyezett Vitamin Porta embléma bemutatása esetén, a túra napján 5 % kedvezménnyel vásárolhat minden terméket a Vitamin Porta élelmiszer üzletében (Szabadszállás, Kossuth u. 9.).
  • minden résztvevő a túra ellenőrző lapján elhelyezett REAL embléma bemutatása esetén, a túra napján a REAL élelmiszer üzletében (Szabadszállás, Kossuth u. 4) 20 % kedvezménnyel vásárolhat helyben sült pékárut és 10 % kedvezménnyel zöldségféléket

Előnevezés:
2016. április 14-ig van előnevezésre és a szolgáltatások megrendelésére lehetőség ONLINE, vagy a honlapról letölthető és kitöltve visszaküldött regisztrációs lappal, illetve a helyszínen a József Attila közösségi Ház információs pultjánál, esetleg telefonon a 06/76/558-003 számon.

Fizetés:
Az előregisztrálást követően az előnevezés, és a megrendelt szolgáltatás árának átutalásával (helyszíni előnevezés esetén befizetésével, vagy átutalásával) válik érvényessé! Az érvényes előnevezésekről hetente (ha megadtad a címedet április 1-től) válasz email-ben értesítünk.

Az Egyesület számlaszáma: 52800014-10105395-00000000

A „megjegyzés” rovatban kérjük feltüntetni a nevet és a születési évszámot is (csoportos nevezés esetén a csoportvezető nevét és születési évszámát) a könnyebb beazonosíthatóság érdekében, illetve a számla iránti igényt a számlázási adatok megadásával.

Étkezés:
A célban előnevezés és igény alapján meleg ebédet tudnak a rendezők biztosítani 800 Ft/fő/adag egységáron (csintovai marhagulyás, csipetkével).

Póló:
„Strázsa Honvéd Teljesítménytúra” emblémázott Adler-póló előrendelhető 04.14-ig 1300 Ft/db egységáron

Rendezői információk:
Rendező: Honvéd Nyugdíjas Klub, Strázsa Turista Egyesülete, Szabadszállás
A túra honlapja: www.hnyk.hu
A túra facebook oldala: https://www.facebook.com/StrazsaHonvedTeljesitmenytura/,
További információ:

Letölthető dokumentumok:
   Előnevezési dokumentum
   Levezetési terv - térkép
   KEFAG hozzájárulás
   KNP engedély
   KCTVF engedélye

A túratávok treckjei:
   Strázsa-2017-15-km
   Strázsa-2017-25-km
   Strázsa-2017-35-km
   Strázsa-2017-45-km

Előnevezés ONLINE


Vissza