HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Beszámoló a Nyári Strázsáról


    További információk

    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

Összességében közel 150-en vettek részt az Egyesületünk által szervezett Nyári Strázsa túrán, mely egyben a "Strázsa körtúra" útvonal avatása is volt.

Kellemes nyár eleji idő és a Felső Kiskunság minden szépsége várta a túrázókat a rendezvényen, amely a most elkészült körtúra útvonal és a felújított erdei pihenő 10 órakor kezdődő hivalatalos átadásával indult.

Buza Vince a jelen lévők köszöntését követően röviden tájékoztatást adott a körtúra útvonal létesítésének menetéről az ötlet megfogalmazásától a végrehajtás megszervezéséig.

Dr. Báldy Zoltán Szabadszállás Város polgármestere kiemelte, hogy a túraútnak nem csak Szabadszállás, de a környező települések lakossága számára is nagy jelentősége van. Hozzásegíti a túrázókat az egészségük megőrzéséhez, de a gyönyörű szabadszállási erdők, homokbuckák élővilágának megismeréséhez is. Külön kiemelte a civil szervezetek, vállalkozók és magánszemélyek együttműködését, valamint a Honvéd Nyugdíjas Klub szerepét a megvalósításban, különösen, hogy az ötlet megszületésétől nem vártak arra, hogy majd valaki elvégzi a munkát, hanem élére áltak kezdeményezésüknek és a befejezésig vezették, összehangolták a feladatokat, köszönet érte.

Farkas Zoltán a Honvéd Nyugdíjas Klub elnöke megköszönte az útvonal létrehozásában bármilyen formában közreműködő szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek támogatását, valamint a klub Strázsa Túraegyesülete tagjainak és azon klubtagoknak a munkáját, akik részt vettek a létesítmény tervezésében, az útvonal kijelölésében, kitisztításában, vagy egyéb feladatokban. "Azt szeretném, ha ez a jó együttműködés lenne jellemző az állami és társadalmi szervezetek, vállalkozások és civil szervezetek, magánszemélyek jövőben kapcsolatára is, hiszen ez az alapja bármilyen tevékenység eredményességének..."

A rövid beszédeket követően a polgármester és a klub elnöke a létesítmény jelképes átadásaként átvágták a nemzeti színű szalagot és ezzel a túrázók birtokába adták azt.

A megnyitót követően elrajtoltak a túrázók, hogy ki-ki a választott (3-6-8 v. 10 km-es) távját - a saját maga által megfelelőnek tartott ütemben - teljesítse. Sajnos az elszaporodott szúnyogok és itt-ott a száraz-, a cipőtalp alatt szerte folyó homok nem könnyítette meg a gyaloglók életét, de az élmezőny így is már egy órán belül beérkezett a célba és az végén érkezőkre sem kellett sokat várni.

A célban a rendezést segítő Szépné Kata és Kishalminé Jutka minden résztvevőnek átadta a túra teljesítését igazoló emléklapot és az útvonal avatása tiszteletére elkészült jelvény egy példányát. (Köszönet a segítségért!)

A legidősebb túrázó Egyesületünk aktív túrázója, Gáspár Ferencné Katika, míg a legfiatalabb Kerepesi Ádám, Józsa Ádám és Kling Zea Tara mindannyian 3 évesek, míg a legfiatalabb résztvevő Kling Lejre Rozi, aki 6 hónaposan az édesanyja hátán "teljesítette" a 10 km-es távot.

A sikeres túra után jó étvággyal fogyasztották el a részvevők a Zöld Ász által a helyszínen elkészített finom és kiadós marhapörköltet, de szükség volt a folyadék pótlására is.

Ebéd után a két ország 10 településéről érkezett túrázók jóleső fáradtsággal, kellemes élményekkel indultak haza (sietve, hiszen kezdődött a BL döntő).

Köszönet a szervezésben és a lebonyolításban résztvevőknek (külön Zorán Vukmanovnak, aki Szerbiából 20 fős csapatot toborozva, családostul érkezett), a József Attila Közösségi Háznak, Szalai László vállalkozónak a fotókért és a beharangozó filmért, a túrázók ellátásában támogatást nyújtó Szőke Péter, Tóth János és Darabos József vállalkozóknak.

A túrán készült fotók az Egyesületünk oldalán elhelyezett albumban tekinthetők meg ide kattintva.

A Körtúra leírása és az annak létrehozásában, az Erdei pihenő felújításában részvevő szervezetek, magánszemélyek nevei a Strázsa Körtúra oldalunkon tekinthető meg

Következő saját túránk az Őszi Strázsa túra szeptember 30-án, szombaton.

Buza Vince

 


Vissza