HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Strázsa Körtúra a szalki iskolásokkal - Képekben

További képek

Strázsa Körtúra a szalki iskolásokkal


    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...
Szalkszentmártoni diákok a Strázsa-hegyen
A Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túra Egyesülete látta vendégül, a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola 5. évfolyamos diákjait, pedagógusukat, és kísérő szülőket, szeptember 22-én pénteken az Erdei-pihenőben. Az iskola igazgatónője Törökné Novadovszki Nelli kereste meg egyesületünket egy honvédelmi nevelési pályázaton elnyert forrás felhasználásával egy honvédelmi nap tartalmas megtöltése érdekében.
A diákok egész napos kiránduláson vettek részt, délelőtt a keceli Haditechnikai Parkot látogatták meg, az ebédet a Zöld Ászban fogyasztották el és innen érkeztek az Erdei-pihenőbe, ahol kis csapatunk fogadta őket (Asbóth Gyuri, Szép lászló és felesége, valamint Bánáti Csaba)  és a szokásos Strázsa túrák rendezési követelményeinek megfelelően segítették a kis csapatot a táv teljesítéséhez.
Kissé megkésve érkeztek ezért a rövidebb, 4km-es távot választották. A regisztráció után, gyerek zsivaj vertre fel az erdő csendjét, hiába próbálta tanáruk csendre inteni őket.
A Strázsa-hegy megmászása után már halkabbak lettek, mert nem gondolták, hogy az Alföldön ilyen „hegyeket” kell megmászniuk.
3km-nél frissítő pontot alakítottunk ki, ahol innivalót és gyümölcsöt kaptak. Utána már csak be kellett sétálni a célba. Nagy meglepetés várt minden teljesítőt, mert befutóérmet, és túratérképet kaptak ajándékba.
Többüknek megtetszett a túrázás, és ígéretet tettek, hogy megpróbálkoznak az Őszi-Strázsa túra rövid távjával.
Köszönet a túra segítőinek!!!
Szöveg és fotók Asbóth György

Vissza