HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Beszámoló a túráról - Képekben

További képek

Beszámoló a túráról


    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

Nyári Strázsa túra a ballagások időszakában

Nem választottak rosszul azok a természetbartátok akiknek a számos ballagás mellett lehetőségük volt a szabadszállási, szokásos Nyári Strázsa túra valamely távját teljesíteni június 11-én.

A sok csapadék és változékony idő hatására az erdő a nyár ellenére késő tavaszi arcát mutatta gyönyörű lombkoronájával, virágaival és ezernyi pillangójával.

Az országunk 57 településéről érkezett több mint 200 résztvevő a 6, 9 és 17 km-es távok közül választhatott a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete által immár nyolcadik alkalommal megszervezett rendezvényen.

A túra legfiatalabb résztvevője a két éves Kovács Marcell volt, akit Kerekegyházáról hoztak szülei a rendezvényre. A legfiatalabb túrázó a szabadszállási Reidl Janka (5) a 9 km-t, a legidősebb a Szabadszállásról elszármazott kiskunhalasi Tabajdi József (81) a 6 km-t teljesítette szintidőn belül.

Annak ellenére, hogy a teljesítménytúra nem verseny, sokan futva teljesítették a választott távot. Az ő kedvükért álljon itt a leggyorsabb teljesítések időeredménye is:

  • 6 km: Paszternákné Filus Erzsébet és Paszternák Réka Dunaújvárosból (1 óra 26 perc)
  • 9 km: Berente Tibor, Orgovány, 2:08;
  • 17 km: Faludi Botond Miklós és Faludi Orsolya, Budapest, 2:07

A kellemes idő, az árnyas ösvények jó hangulatát tovább fokozta a túra után a célban elfogyasztható alföldi szürkemarha gulyás, melyet az egyesület állandó együttműködő partnere, a Zöld Ász Fogadó és Étterem biztosított.

A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkéntesei mellett Szabó Imre, Szalontai Bálint, Szívós László, Tóth János vállalkozókat és a ZERO-FEELING Kft. tulajdonosait.

Találkozzunk 2022. október 1-én az Őszi Strázsa Honvédelmi túrán, melyen az egyesület alapcél szerinti honvédelmi nevelő tevékenysége keretében, együttműködő katonai szervezetek támogatásával a fiatalok fizikai állapotának javításán túl hozzá kívánunk járulni honvédelmi ismereteik bővítéséhez, a katonai hivatás megismeréséhez.

A rendezők erre a túrára várják általános és középiskolai csoportok, de fiatalok egyéni jelentkezését is, részükre jelentős kedvezményt biztosítanak.

A program július hónapban kerül meghirdetésre, melyre szeptember közepéig lehet regisztrálni. Bővebb információt az egyesület oldalán talál (www.hnyk.hu) a program meghirdetését követően.

Buza Vince

fotók: Varga Péter és Kiss József

 


Vissza