HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

Beszámoló a Téli Strázsa Túráról - Képekben

További képek

Beszámoló a Téli Strázsa Túráról


    Legfrissebb hírek

  • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
  • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
  • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
  • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

Téli Strázsa hetedszer

Ismét a Biczó csárda adott otthont a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete által szervezett túrának december 18-án.

Kellemes, napsütéses, ideális túra-idő fogadta azt a közel 500 „kiéhezett” túrázót, akik az izsáki Vadasban kijelölt 10, vagy 20 km-es távú túraútvonal teljesítését választották a nap fő programjának.

A rajt előtt fél órával már izgatott gyermekzsivaly és a rutinos túrázók tapasztalatcseréjének hangja töltötte be a csárdában berendezett rajthelyet, de a körültekintő szervezésnek köszönhetően, a járványvédelmi rendszabályok fegyelmezett betartásával, rugalmasan, fennakadástól mentesen, a kínált forraltbortól, vagy teától átmelegedve vágtak neki a túrázók a választott távnak.

A jó hangulatú rendezvényen az ellenőrző pontokon meleg itallal, gyümölcsökkel és változatos kalória pótló élelmiszerekkel várták a rendezők a Miskolctól Szombathelyig, az ország 93 településéről (a legtöbben, 103-an Budapestről, de közel 80-an Kecskemétről és Szabadszállásról) érkezett túrázókat. A résztvevők minden korosztályt képviseltek. A legidősebb túrázó a 80 éves szigetszentmiklósi Jordán Gábor volt, aki a 10 kilométeres távot teljesítette, az egy éves szabadszállási Nagy Richárdnak viszont még szülői segítségre volt szüksége a célba érkezéshez. A legfiatalabb túrázó a szintén szabadszállási Reidl Janka, aki 4 évesen gyalogolta végig a 10 kilométeres távot.

A gyalogtúra az „Ötpróbával Párizsba” rendezvénysorozat részeként, valamint a „Kiskunsági Barangoló” túrasorozat utolsó állomásaként került lebonyolításra, de támogatta a programot a Bács Kiskun megyei Szabadidősport Szövetség is.

Sokan futva, de a legtöbben kényelmesen sétálva, beszélgetve, közben fotókat készítve jutottak vissza a szintén a Biczóban berendezett célba. A 20 km-es távot a leggyorsabban a kecskeméti Kerekes Emese (2:08:13) teljesítette, a 10 km-en a 2021-es év rádiós távfutója, a „még csak” 70 éves Kovács Attila Gábor ért a célba (1:11:42) aki Miskolcról érkezett. Attila a túra után levelet írt a rendezőknek: „Gratulálok és nagyon szépen köszönöm, hogy itt lehettem az eddigi legjobb ötpróbás túrán! Sportemberi üdvözlettel…”

A célban a csárda dolgozói által készített ízletes csülkös bablevessel pótolhatták a túrázók a felhasznált kalóriát.

A járványra való tekintettel a rendezők a helyszínen nem osztották ki a teljesítést igazoló emléklapot, azt mindenki saját maga nyomtathatja ki a következő napokban.

Összességében egy jó hangulatú, kellemes téli túra részese lehetett, aki ellátogatott ezen a napon a Felső Kiskunságba. A program eredményes lebonyolításához az Egyesület szervező munkáján túl nagyban hozzájárultak a rendezvényt támogató partner szervezetek és vállalkozók is. Köszönet a rendezvény befogadásáért a Biczó csárdának, a támogatásért Szabó Imre és Szalontai Bálint vállalkozóknak, a Birkás Bor és Pálinka Háznak, a József Attila Közösségi Háznak, valamint Varga Péternek, aki ismét túrázóként örökítette meg fényképezőgépével az útvonalon látott fotogén részleteket, az Izsáki Rendőrőrs munkatársainak, aki az 52. számú főúton való balesetmentes áthaladás biztosításában segítettek és nem utolsó sorban a ZERO-FEELING Kft.-nek a „minden-oldalú” támogatásért.

Találkozzunk 2022. április 23-án Szabadszálláson a IX. Strázsa Honvéd Teljesítménytúrán.

Buza Vince
HNYK, STrázsa TE


Vissza