HNYK

Honvéd nyugíjas Klub - Szabadszállás

VIII. Strázsa Honvéd Emlék Teljesítménytúra


  Legfrissebb hírek

 • A Honvéd Nyugdíjas Klub a hagyományoktól eltérően - a zuhogó esőre tekintettel -...
 • Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc...
 • Tizedik alkalommal rendezte meg Őszi Strázsa túráját a Strázsa Túraegyesület, melyen...
 • A 36. évébe lépett kispályás labdarúgó csapatunk a Barátok FC. Ebből az...

2021. április 17-én, RENDHAGYÓ módon kerül lebonyolításra a VIII. Strázsa Honvéd Emlék Teljesítménytúra, melyen a résztvevők a 15-25-35 km-es távok közül választhatnak.

2021-ben 70 éves évfordulója lesz Szabadszállás katonai helyőrség megalakításának. Az évforduló alkalmából a Honvéd Nyugdíjas Klub rendezvénysorozatot szervez, melynek első állomása ez a teljesítménytúra.

A túra része az Ötpróbával Tokióba versenysorozatnak és első alkalommal a Kiskunsági Barangoló Túrakupa sorozatnak is. (Nyolc Bács Kiskun megyei szervezet kezdeményezésére a megye természeti értékeinek népszerűsítése és sportolási lehetőség biztosítása érdekében írta ki a kupát kilenc túrarendezvénnyel. Ellenőrző füzet a túra rajtjában megvásárolható. Bővebben a sorozat FB oldalán.)

A járványveszély miatt az eredeti kiírástól eltérően:

 • a túrán nem lesz élőerős ellenőrző pont, nem készül póló és a túra után nem lesz étkezési lehetőség sem!!!
 • ezért minden túrázó hozzon magával íróeszközt, mellyel az ellenőrző ponton feltüntetett jelet rá tudja írni az ellenőrző lapra, valamint harapni valót és folyadékpótlást!
 • a rendezők a túra során az ellenőrző pontokon és a célban nem biztosítanak frissítő- és kalória pótló élelmiszereket, éppen ezért NINCS REGISZTRÁCIÓS DÍJ sem!!!
 • helyszíni nevezés nincs és a rendezvény során fokozott figyelmet kell fordítani az éppen érvényben lévő rendszabályok betartására (távolságtartás, maszkviselés az autóbuszon, adminisztrációs pontokon, Szabadszállás belterületén, kézfertőtlenítés stb.)!
 • a túra teljesítését igazoló emléklap a helyszínen nem kerül kiadásra, az a túrát követően a www.hnyk.hu/emleklap oldalról a túra nevének kiválasztásával és a rajtszám megadásával nyomtatható ki, fekvő A/5-ös formátumban!
 • a túra teljesítését igazoló kitűzőt mindenki a helyszínen megkapja.
 • nem lesz lehetőség a Tájház és a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény megtekintésére sem.
 • a 15 km-es távon indulók kiszállítása a rajthelyre szintén térítés mentes, de a laktanyában a célban elhelyezett perselybe szívesen elfogadnak anyagi támogatást a rendezők!

Előnevezés 2021. április 11-én éjfélig online, (ide kattintva) vagy személyesen március 31-én és április 7-én 15:00-18:00-ig a József Attila Közösségi Ház előtt.

Csoportok részére javasolt az innen letölthető excel file kitöltése és megküldése a strazsate@gmail.com címre.

A beérkezett előnevezéseket hetente visszaigazolást küldenek a rendezők.

A túra napján a laktanyában az azonosítás (ellenőrző lapok kiosztása) rajtszám alapján történik, a rajtszámok 04.12-től megtalálhatók az Egyesület oldalán.

A korábban befizetett előnevezési díjat a rendezők a túrázó kérésére visszautalják (a rajtnál visszafizetik), vagy a szeptember 25-én megrendezésre kerülő Őszi Strázsa túra során beszámítják (tervezetten teljesítménytúra lesz, 15-25-35 km-es távokkal, de más nyomvonalon, pólóval és ebéddel).

A túra adatai:

Megne-vezés

Táv

Rajtidő

Szintidő

Reg.díj

Kedvezmény

10 év alatt, 70 év fölött

ötpróbával Tokióba

15 km

17,12

9:00-10:00

5

-

-

-

25 km

28,16

7:45-8:45

8

-

-

-

35 km

36,66

7:00-7:45

10

-

-

-

 

 

A túra térképe letölthető innen, a túratávok track-jei: 15 km,    25 km,    35 km

Az egyéni jelentkezőkön túl szeretettel várják a rendezők baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, iskolai osztályok, katonai szervezetek csoportjainak jelentkezését is.

Ezen a rendezvényen a teljesen kezdő és a gyakorlott túrázók is találnak "testhezálló" túratávot.

Jó túrázást kívánva, minden résztvevőt szeretettel várnak a rendezők.

 

Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa TE


Vissza